iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
17. 9. 2011
17:00 na ČT1

1 2 3 4 5

17 hlasů
29654
zhlédnutí

Kluci v akci

Vaření na Karlštejně

Králík na cibuli a šafránu — Kuře s játrovou nádivkou pečené ve slanině a vinném listu s červeným zelím — Nekynuté lívance se švestkovým rozvarem

21 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Králík na cibuli a šafránu

    2:16 do playlistu

    Králík na cibuli a šafránu
    Neuvěřitelně chutná je omáčka inspirovaná středověkým receptem. Základ tvoří špek a hojné množství cibule, navinulá chlebová střídka a hořko-sladká chuť černého piva dokážou po vzájemném prolnutí vytvořit téměř dokonalou chuť. K úplné dokonalosti chybí právě ta špetka či dvě pravého šafránu (Crocus sativus).

  • Nekynuté lívance se švestkovým rozvarem

    8:01 do playlistu

    Nekynuté lívance se švestkovým rozvarem
    Kdo by neměl rád lívanečky?! Tyto jsou velmi poctivé, možná až přepoctivé, namísto mléka zadělávané smetanou, namísto kvasnic kypřené práškem nebo jedlou sodou. Jak jsou jemné a voňavé po másle, se musíte přesvědčit sami. Bezvadně k nim chutná švestkový rozvar, proto využijme švestkové sezóny a pusťme se do vaření.

  • Kuře s játrovou nádivkou pečené ve slanině a vinném listu s červeným zelím

    13:42 do playlistu

    Kuře s játrovou nádivkou pečené ve slanině a vinném listu s červeným zelím
    Obal z listů révy vinné je velmi dobrou přírodní pomůckou, jak kuře upéct chutně a úhledně vcelku a v jednom pekáči s přílohou – červeným zelím. Kuřátko je do listů pevně svázané, může nasáknout vůni a chuť slaniny, v níž je obaleno, přitom se neobarví od intenzivní barvy červeného zelí. Pokud bychom zvažovali alternativu, které maso použít za doby krále Karla IV., mohli bychom s klidem nadít i veverku. Ty prý byly u dvora velmi oblíbené.

Přehrát vše

Související