iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
30. 6. 2014
21:00 na ČT1

1 2 3 4 5

11 hlasů
20348
zhlédnutí

Kluci v akci

Vaříme na Madeiře I

Pudink z maracuji — Espada s fenyklovým ragú — Espetada

29 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Pudink z maracuji

    3:35 do playlistu

    Pudink z maracuji
    Nejprve si uděláme tradiční madeirský desert, který je hodně podobný krému karamel. Důležitá je v něm maracuja, typické ovoce, které na Madeiře roste asi jako v Čechách angrešt.

  • Espada s fenyklovým ragú

    12:47 do playlistu

    Espada s fenyklovým ragú
    Základem madeirské kuchyně jsou logicky ryby. Espadu, rybu lovenou z hloubky až 1500 metrů, můžete ochutnat právě na tomto kouzelném ostrově. Ryby vyhlíží trochu strašidelně, jsou černé, úhořovitého tvaru, se špičatými zuby a velkýma vypoulenýma očima. Jejich maso je však bílé, jemné a velmi chutné. Vylovené espady a další ryby si můžete dobře prohlédnout na funchalské tržnici.

  • Espetada

    22:32 do playlistu

    Espetada
    Dalším typickým madeirským pokrmem je espetada – špíz s hovězím masem, obaleným ve směsi česneku, bobkového listu a hrubozrnné soli.

Přehrát vše

Související