TÉMA

Václav Horáček

Volby 2017
Nekonečná byrokracie dusí stavby. Novela nestačí, je třeba nový zákon, shodují se politici
Novela stavebního zákona nepřinese výrazné zlepšení při povolování staveb. Je o tom přesvědčena většina účastníků předvolební debaty České televize na téma Místní rozvoj a dotace z EU. Shodli se, že je potřeba zcela nový stavební zákon. Jeho příprava již odstartovala, není však jisté, zda ho stihne dokončit alespoň příští vláda.
12. 10. 2017|Milan Dolejší
Volby 2017
Politici vymýšlejí, co dělat, až přestanou chodit evropské miliardy. Navrhují státní dotace nebo půjčky
Co nastane, až nebudou evropské dotace? Jednak to bude znamenat, že Česko zbohatlo natolik, že už je nepotřebuje – dohnalo bohatší státy EU. Současně zesílí role státu, který bude moci posílat příspěvky sám, nebo například obcím místo dotací nabízet výhodné půjčky. V předvolební debatě České televize na téma Místní rozvoj a dotace z EU však zaznělo také varování před tím, aby dotace nadále šly na soukromé projekty.
12. 10. 2017|Milan Dolejší
Volby 2017
Bydlet chce každý. Lidovci plánují mladým pomoci s hypotékou, komunisté navrhují družstva
Sociální bydlení, obecní bytové fondy a méně byrokracie. Tak si představují lídři stran recept na vysoké ceny nemovitostí a ubývající počet dostupných bytů. Podporu si zaslouží zejména mladé rodiny s dětmi a senioři, shodli se v předvolební debatě České televize na téma Místní rozvoj a dotace z EU.
11. 10. 2017|