TÉMA

Kauza Kramný

Znalec z kauzy Kramný odsouzený za zkreslený posudek se obrátil na Nejvyšší soud

Znalec Igor Fargaš odsouzený za zkreslený posudek v případu Petra Kramného se obrátil na Nejvyšší soud. Informaci České televizi potvrdil mluvčí Okresního soudu v Ostravě Dalibor Zecha. Fargaš nesouhlasí s pravomocným podmíněným trestem, který mu loni v červenci vyměřil Krajský soud v Ostravě. Ten mu zároveň zakázal na čtyři roky vykonávat povolání znalce. Fargaš se podle obžaloby společně se znalcem Radkem Matlachem dopustil křivé výpovědi a vypracoval nepravdivý znalecký posudek ve prospěch Petra Kramného. Ten byl v roce 2016 odsouzen za vraždu manželky a dcery na 28 let do vězení.
16. 2. 2021|
Kauza Kramný

Kramný požádal o obnovu řízení v kauze vraždy manželky a dcery

Na dvacet osm let odsouzený Petr Kramný, jehož soud shledal vinným z vraždy manželky a dcery na dovolené v Egyptě, podal návrh na obnovu řízení. Oznámil to Václav Peričevič ze spolku na podporu nezávislé justice Šalamoun, který se dlouhodobě zasazuje za Kramného práva. Kramný tvrdí, že je nevinný.
30. 7. 2018Aktualizováno30. 7. 2018, 09:17|

Zabíjela elektřina, nebo otrava? Soudní znalci z kauzy Kramný míří kvůli posudku před soud

Státní zástupkyně obžalovala soudní znalce z kauzy Kramný Radka Matlacha a Igora Fargaše z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku. Toho se měli dopustit, když svědčili jako znalci obhajoby v procesu s Petrem Kramným, který byl v roce 2016 za vraždu manželky a dcery odsouzen na 28 let vězení.
7. 6. 2018|

Ústavní soud nepochybuje: Kramný je vinen

Petr Kramný odsouzený za vraždu své manželky a dcery je vinen a justice, která ho poslala do vězení na osmadvacet let, postupovala při hodnocení důkazů logicky. Vyplývá to z čerstvě publikovaného usnesení, kterým Ústavní soud v únoru odmítl Kramného stížnost na porušení práva na spravedlivý proces.
15. 3. 2018|

Kramný v Egyptě nezabíjel elektřinou, tvrdí nové posudky spolku Šalamoun

Spolek Šalamoun nechal vypracovat nové posudky v kauze Petra Kramného, který byl pravomocně odsouzen na 28 let vězení za vraždu své manželky a dcery při dovolené v Egyptě. Z posudků údajně vyplývá, že Kramný oběti nezabil elektrickým proudem.
5. 9. 2017|

Ústavní soud odmítl také stížnost druhého znalce z kauzy Kramný

Ústavní soud odmítl stížnost lékaře Igora Fargaše, stíhaného kvůli znaleckému posudku v procesu s Petrem Kramným. Fargaš tvrdí, že je postihován za znalecký názor, který se neshodoval s náhledem jiných expertů. Stížnost namířenou konkrétně proti usnesení Okresního státního zastupitelství v Ostravě však označili soudci za zjevně neopodstatněnou. Stejně rozhodli už dříve i v případě druhého znalce z kauzy Kramný.
31. 8. 2017|

Stíhání znalce za problematický posudek pokračuje, Ústavní soud není proti

Stíhání soudního znalce Radka Matlacha, který podle policie křivě vypovídal a vypracoval nepravdivý posudek, pokračuje. Ústavní soud odmítl jeho stížnost, kterou prohlásil na neopodstatněnou, zjistila ČT z databáze Ústavního soudu. Matlach již dříve neuspěl se stížností na státním zastupitelství.
18. 7. 2017|
Kauza Kramný

Nejvyšší soud zamítl Kramného dovolání, advokátka chce podat ústavní stížnost

Nejvyšší soud zamítl dovolání Petra Kramného, který byl za vraždu manželky a dcery v Egyptě potrestán 28 lety vězení. Kramného advokátka Jana Rejžková už dříve řekla, že v případě zamítnutí podá ústavní stížnost.
19. 4. 2017|

Pravomocný rozsudek: Kramný půjde za mříže na 28 let

Olomoucký vrchní soud poslal osmatřicetiletého Petra Kramného za vraždu manželky a dcery v Egyptě za mříže na 28 let. Vrchní soud se ztotožnil s tím, že Kramného žena a dcera zemřely v Egyptě po zásahu elektrickým proudem. Obhajoba uváděla, že se nenašly žádné vodiče. Rozhodnutí je pravomocné, muž se může dovolat k Nejvyššímu soudu.
1. 6. 2016|

Kramný, obviněný z vraždy manželky a dcery, půjde k soudu

Ostrava - Státní zástupce předal soudu obžalobu na Petra Kramného. Podle ní zavraždil v Egyptě manželku a dceru. Podle posledních zjištění vyšetřovatelů je měl zabít elektrickým proudem, tento důvod smrti prokázala i následná pitva. Kramný vinu odmítá. Okolnosti případu bude projednávat senát Krajského soudu v Ostravě. Zatím není jasné, kdy hlavní líčení začne. Termín musí být určen do tří měsíců.
12. 5. 2015Aktualizováno12. 5. 2015, 16:50|

Vyšetřování vražd v Egyptě je složité. Obviněný Kramný je už rok ve vazbě

Ostrava - Petr Kramný, kterého stíhá policie za vraždu své manželky a dcery v Egyptě, je už rok ve vyšetřovací vazbě. Vinu odmítá a už čtyřikrát neúspěšně požádal o propuštění z vazby. Krajský soud bude rozhodovat o poslední stížnosti. Ve vazbě může být obviněný už pouze čtyři měsíce. Do té doby by měl být obžalován, nebo zproštěn obvinění.
20. 2. 2015Aktualizováno20. 2. 2015, 16:53|

Kramný zřejmě zůstává ve vazbě, soud ale verdikt nezveřejnil

Ostrava – Petr Kramný obviněný z vraždy manželky a dcery v Egyptě zřejmě neuspěl se svou stížností na vazbu. Podle informací ČTK z důvěryhodného zdroje Krajský soud v Ostravě jeho stížnost zamítl. Samotný soud ale své rozhodnutí dosud nezveřejnil, protože musí být nejprve doručeno státnímu zástupci, obviněnému i jeho obhájci.
17. 3. 2014Aktualizováno17. 3. 2014, 15:45|