Hurikán Rick si vyžádal jednu oběť, nyní se pohybuje podél břehů Mexika

Mexiko - Hurikán Rick dnes zeslábl na třetí stupeň pětibodové Saffirovy - Simpsonovy škály. Bouře je však podle nich stále velmi silná, vyžádala si jednu lidskou oběť a nadále ohrožuje letoviska na západním pobřeží Mexika. Bouře zahubila osmatřicetiletého muže, který sledoval Tichý oceán rozbouřený živlem příliš zblízka, z mola v přístavním městě San José del Cabo. Náhle byl obrovskou vlnou stržen do vody a utopil se. Oznámil to Wenceslao Cesena z místní Civilní ochrany.

V polovině týdne by podle meteorologů z Národního centra pro hurikány (NHC) v Miami mohl Rick zasáhnout jižní cíp Kalifornského poloostrova. Vichry hurikánu zeslábly z rychlosti 230 kilometrů za hodinu na zhruba 165 kilometrů v hodině. Podle meteorologů by mohl živel nadále zeslabovat, přesto si udrží svou nebezpečnost i při úderu na pevninu zhruba v polovině týdne, upozornilo NHC.

Hurikán zřejmě přímo udeří na Los Cabos, kde bude rybářská soutěž

Odborníci zatím nedokážou přesně určit další postup hurikánu, nicméně podle nich pravděpodobně přímo udeří na Los Cabos. Tam se již shromáždilo 800 sportovních rybářů, především ze Spojených států, ale i z Ruska či Japonska. Na moře je připraveno vyrazit kolem 130 člunů. Začátek jejich soutěže je plánován na středu, kdy by měl udeřit na letovisko Rick. Organizátoři zřejmě start soutěže posunou o den až dva, jako tomu bylo několikrát i v minulosti.