Střelba ve škole v USA skončila smrtí útočníka

Denver (USA) - Na střední škole na denverském předměstí Centennial v americkém státě Colorado dnes zaútočil 18letý student, který postřelil dva spolužáky a pak spáchal sebevraždu. Carl Pierson hledal ve škole během odpoledního vyučování svého učitele. Přišel se zbraní v ruce a když se mu jedna ze studentek postavila, postřelil ji.

Podle mluvčího místní nemocnice je jeden ze zraněných v kritickém stavu. Druhý student utrpěl jen drobná zranění. Po střelbě utekly stovky studentů ze školní budovy a čekaly na školní atletické dráze. Další studenti se skrývali v zamčených učebnách.

Útočník ve škole mluvil o konkrétním učiteli, kterého chtěl konfrontovat. Učitel utekl a útočník byl posléze nalezen mrtev ve školní budově. „Je mrtev a zřejmě spáchal sebevraždu,“ řekl místní šerif.

Střední škola Arapahoe leží asi 13 kilometrů východně od střední školy Columbine, kde dva studenti v roce 1999 zabili 12 spolužáků a učitele a pak se zastřelili.

K incidentu došlo den před prvním výročím střelby v základní škole v Newtownu ve státě Connecticut, kde útočník postřílel 20 dětí a šest učitelů.


Zvětšit mapu