V Mexiku našli hromadný hrob; je v něm 12 unesených z května?

Mexiko – Úřady na východním předměstí mexické metropole objevily hrob s několika těly. Zatím jich našly sedm. Odborníci teď musí na základě testů DNA určit, o koho jde a jak zemřel. Mohlo by jít až o 12 mladých lidí, kteří beze stopy zmizeli z jednoho baru v metropoli 26. května. Na místo nálezu už přijeli jejich příbuzní, aby pomohli s identifikacemi.

Mexický žalobce Rodolfo Ríos uvedl, že od středy, kdy exhumace začala, bylo nalezeno sedm mrtvých těl. Vykopávání kosterních ostatků ale podle něj ještě neskončilo. Z nalezených kostí byly odebrány vzorky DNA, ale potrvá nejméně dva dny, než s jejich pomocí bude možné zjistit, zda jde skutečně o oběti únosu.

Hromadný hrob byl objeven v ekologickém parku Rancho La Mesa v okrsku Tlalmanalco, hornaté oblasti asi 30 kilometrů jihovýchodně od hlavního města. Policisté prohledávali ranč kvůli zbraním, které objevili v zaparkovaném tahači. Všimli si kusu půdy pokryté betonem, začali kopat a našli těla.

Dvanáct lidí ve věku 16 až 34 let unesla skupina sedmnácti únosců před třemi měsíci jednoho nedělního rána za bílého dne z baru v centru Mexika. Případ vyvolal obavy o stav bezpečnosti v mexickém hlavním městě a naboural zažitý pocit, že alespoň metropole je relativně imunní vůči násilí spojenému s obchodem s drogami. Únos se stal jen několik bloků od sídla federální policie a amerického velvyslanectví.