Policie zatkla pětici mužů podezřelých, že znásilnili Švýcarku

Dillí – Indická policie po znásilnění švýcarské turistky zatkla pětici mužů. Skupina v pátek napadala Švýcarku a jejího manžela v centrálním státě Madhjapradéš. Dvojice byla zrovna na výletě na kolech. Muže útočníci zbili a přivázali ke stromu, ženu pak znásilnili. Oba je navíc okradli. V Indii je veřejnost velmi citlivá na sexuální násilí na ženách poté, co mladá medička po podobném útoku zemřela.

Indická policie se po pátečním napadení švýcarské turistky okamžitě pustila do práce, po sérii výslechů a razií v okolních vesnicích nakonec zatkli pětici mužů, kteří měli ženu znásilnit. Všichni zatčení se podle indické policie k činu přiznali.

Podle napadených turistů bylo ovšem útočníků až osm. Přesným počtem si ale švýcarští manželé nejsou jisti, protože byla už tma. Policie dnes uvedla, že v souvislosti s případem hledá ještě dva muže.

Násilí na ženách představuje v Indii velký problém. V poslední době vzbudil v zemi i ve světě velké pobouření případ studentky, která v prosinci zemřela po brutálním znásilnění několika muži v autobusu v hlavním městě Dillí. Policie taktéž zatkla šestici mužů, jeden z nich ve vězení údajně spáchal sebevraždu, dalším hrozí až trest smrti.

Smrt jednoho z podezřelých ve věznici prošetřuje policie. Zatímco věznice tvrdí, že muž spáchal sebevraždu, jeho obhájce oponuje, že prý byl muž ubit k smrti. Indická média dnes zveřejnila neoficiální závěr vládou nařízeného vyšetřování, ze kterého vyplynulo, že smrt muže zavinili tři dozorci „hrubou nedbalostí“. Jeden z nich se prý vůbec nedostavil do služby, zatímco další nekonal předepsané pravidelné obchůzky, napsal list Hindustan Times s odvoláním na anonymní zdroje.