Panika v Turíně. Přes 1400 lidí se zranilo po explozi zábavní pyrotechniky, sedm osob je v kritickém stavu

Více než 1400 lidí bylo zraněno v centru Turína při sledování přímého přenosu z finále fotbalové Ligy mistrů mezi Juventusem a Realem Madrid v Cardiffu.

Před koncem zápasu explodovala v ulicích zábavná pyrotechnika, což vyvolalo mezi fanoušky paniku. Sedm zraněných včetně sedmiletého chlapce je podle policie v kritickém stavu.

Přenos utkání sledovalo zhruba 30 000 příznivců Juventusu na obří obrazovce na náměstí Piazza San Carlo. Po hlasité explozi zhruba deset minut před koncem finále se podle agentury AFP ozvaly výkřiky „bomba“ a vypukla panika. Lidé náměstí spěšně opouštěli, často při tom poztráceli boty a osobní věci.

„Co přesně to spustilo, teprve budeme zjišťovat,“ uvedl turínský prefekt Renato Saccone.

Sedmiletého chlapce, který je stejně jako dalších šest lidí v kritickém stavu, navštívila podle agentury Reuters  v nemocnici starostka Turína Chiara Appendino.

Místní média citovala staršího fanouška Juventusu, který srovnal paniku na náměstí s událostmi z roku 1985, kdy se poté, co chuligáni napadli italské fotbalové fanoušky, zhroutila betonová zeď na fotbalovém stadionu Heysel v Bruselu. Zemřelo tehdy 39 lidí a stovky dalších se zranily.

Juventus prohrál ve finále 1:4 a Real jako první tým v historii Ligy mistrů obhájil trofej pro vítěze.