Izraelské gumové projektily zranily Palestince

Gaza - Izraelští vojáci zranili na hranicích s pásmem Gazy dalšího Palestince. Na účastníky shromáždění nedaleko obce Chán Júnis stříleli gumovými projektily. Hnutí Hamás, které pásmo Gazy ovládá, přitom vyslalo k hranici s Izraelem už v sobotu neozbrojené policisty, kteří mají podobným událostem zabránit. Při pátečním zásahu proti davu rozhořčených Palestinců přišel o život jeden člověk a 19 bylo zraněno.

Izraelští vojáci dnes zranili na hranicích s pásmem Gazy jednoho Palestince. Střelbou umělohmotných projektilů reagovali na srocení davu nedaleko obce Chán Júnis, sdělily palestinské zdravotnické zdroje.   

K hranici s Izraelem vyslalo přitom v sobotu palestinské hnutí Hamas, které ovládá pásmo Gazy, neozbrojené policisty, kteří mají podobným událostem zabránit.

I v pátek, kdy k hranici zamířil rozhořčený dav Palestinců, izraelská armáda reagovala střelbou, ale ostrými náboji. Jeden člověk přišel o život a 19 lidí utrpělo zranění. Izrael a Hamas přitom přistoupily na příměří, dojednané Egyptem.