Tuniský kuchař na Silvestra ubodal Poláka, ve městě vypukly výtržnosti

Polská policie obvinila z vraždy 26letého Tunisana. Na Silvestra měl ubodat polského mladíka. Případ vyvolal nepokoje ve městě Elk, které leží na severovýchodě Polska. Policie zadržela kvůli výtržnostem desítky osob, píše list Gazeta Wyborcza.

Úřady zavražděného Poláka identifikovaly jako 21letého Daniela. O silvestrovské noci se pohádal se zaměstnancem restaurace s kebabem. Zatím není jasné, jak k následnému útoku došlo.

Polák chtěl zřejmě z restaurace ukrást dvě láhve. Kuchař vyběhl ven a Daniela pobodal nožem – dvě řezné rány přitom byly smrtelné. Pokud bude Tunisan uznán vinným, může strávit ve vězení zbytek života.

Kromě něj policie zadržela i další dvě osoby z Alžírska a Maroka. Podle TVN24 vyběhl spolu s kuchařem za Polákem i majitel restaurace původem z Alžírska.

Podle žalobce Wojciech Piktela byl Tunisan už dříve odsouzen za výhrůžky a krádeže. Případ vyvolal v Elku nepokoje. Před restaurací se v neděli shromáždilo několik stovek lidí.

Někteří na místě zapalovali svíčky, jiní ale házeli na podnik kameny a dlažební kostky a vykřikovali při tom rasistická hesla.

Policie nakonec musela použít slzný plyn a 28 protestujících zadržela kvůli výtržnictví a vandalismu. Některé organizace mezitím na sociálních sítích vyzývají k bojkotu „islámských“ kebabů v Polsku.