Na Sibiři musel nouzově přistát armádní letoun, dvě desítky zraněných

Na severovýchodě Ruska nouzově přistálo armádní letadlo Il-18 s 39 lidmi na palubě. Původní zprávy agentur hovořily o pádu a minimálně třech desítkách mrtvých. Agentura TASS nově uvedla, že při přistání nikdo nezahynul, ale jsou vážně zranění. Agentura Interfax s odvoláním na tiskovou službu regionální vlády uvedla, že předběžnou příčinou nehody byl silný boční vítr provázený poryvy.

Na palubě stroje Iljušin-18 ruského ministerstva obrany bylo 32 cestujících a sedm členů posádky. Většina pasažérů byli důstojníci.

Ministerstvo nouzové přistání svého stroje potvrdilo a vyvrátilo původní informace ruských tiskových agentur o pádu letadla. Do nemocnice bylo převezeno 32 lidí, 16 z nich je ve vážném stavu. 

K incidentu došlo zhruba 30 kilometrů od letiště v sibiřském přístavu Tiksi, kam měl stroj namířeno z Kanska v Krasnojarském kraji.

Letoun Il-18 je osobní dopravní stroj určený pro lety na středně dlouhé vzdálenosti. Jde o jedno z prvních sovětských turbovrtulových letadel. Sériově se vyráběl v letech 1958 až 1978.