Belgický pedofilní vrah dnes dostal doživotí

Brusel - Za únos a vraždu dvou děvčátek poslal dnes belgický soud na doživotí za mříže Belgičana marockého původu Abdallaha Aita Ouda. Smrt sedmileté Stacy Lemmensové a její nevlastní sestry, o tři roky starší Nathalie Mahyové, před dvěma lety otřásl celou Evropou.

Obě holčičky, pohřešované skoro tři týdny, byly nalezeny na konci června roku 2006 mrtvé u železniční trati v Lutychu. Pitva prokázala, že byly uškrceny a starší z nich byla znásilněna krátce po zmizení. Na Ouda padlo podezření nedlouho po nalezení těl. Již v minulosti se dopustil těžkých pedofilních zločinů, tentokrát jej usvědčily vzorky DNA. Kriminalisté navíc na těle dívek nalezli vlákna z kalhot odsouzeného, Oud přesto do poslední chvíle trval na své nevině.

Případ vyvolal v Belgii a v Evropě vzpomínky na aféru pedofila Marka Dutrouxe. Ten byl zatčen v roce 1996 a následně usvědčen z únosu a znásilnění šesti dívek. Dvě z nich zabil a dvě nechal zemřít hladem. V pátrání po děvčatech z Lutychu se angažovala i organizace Child Focus, založená jedním z rodičů Dutrouxových obětí.