Před Bílým domem postřelil agent ozbrojeného muže

Před sídlem amerického prezidenta se střílelo. Agent tajné služby postřelil před Bílým domem ozbrojeného muže, který byl následně v kritickém stavu převezen do nemocnice. Prezident Barack Obama v objektu v okamžiku střelby nebyl, je na Andrewsově letecké základně.

„Všichni v Bílém domě jsou v pořádku,“ uvedl jeden z představitelů Bílého domu. „Prezident byl o této situaci informován,“ dodal.

V Bílém domě se nacházel viceprezident Joe Biden, který byl podle personálu během incidentu odveden na „bezpečné místo“.

Reportéři, kteří se v Bílém domě nacházeli v sále pro tiskové konference, v něm byli uzavřeni a nebylo jim umožněno jít se podívat ven před západní křídlo budovy.

Jeden ze svědků sdělil agentuře Reuters, že ozbrojený muž byl ve věku mezi 20 a 30 lety. „Několik policistů vytáhlo zbraně, zamířilo k němu a během dvou nebo tří sekund jsme slyšeli výstřel,“ řekl.

Jiný svědek podle médií uvedl, že agenti tajné služby muže opakovaně vyzvali k odložení zbraně, ten ale jejich výzvy ignoroval.

Měl vytáhnout zbraň, nějakým způsobem s ní manipulovat, odmítnout ji položit. V tento okamžik není přesně jasné, co se mělo odehrát, ale ochranku to vedlo právě k tomu, že po tomto muži vystřelila, zasáhla ho do břicha a on byl odvezen do nemocnice.
Martin Řezníček