Sebevražda uzavřela sídlo amerického Kongresu

Washington – Policie evakuovala a uzavřela sídlo amerického Kongresu, budovu Kapitolu. Informovaly o tom světové agentury s odvoláním na mluvčího šéfa Sněmovny reprezentantů Johna Boehnera. Zatím neznámá osoba zřejmě spáchala sebevraždu zastřelením.

Policisté zároveň prověřovali podezřelý balíček a uzavřeli několik okolních ulic. Podle médií šlo o zavazadlo zanechané na místě osobou, která sebevraždu spáchala.

„V tuto chvíli nemáme žádné náznaky toho, že by mělo jít o terorismus,“ citovala televizní stanice NBC News nejmenovaného amerického představitele. „Policie uzavřela budovu Kapitolu a návštěvnického centra kvůli potenciální bezpečnostní hrozbě,“ uvedla policejní mluvčí Kimberly Schneiderová. „Nikdo nebude moci do budovy vstoupit ani z ní odejít,“ dodala. Později doplnila, že oběť střelbou zasáhla sama sebe. Neuvedla ale již, zda šlo o muže či ženu. Rovněž nebylo jasné, jestli dotyčný střelbu nepřežil či zda byl jen zraněný.

K incidentu došlo o víkendu a navíc Kongres tento týden nezasedal, takže ve městě je jen velmi malé množství zákonodárců. Do Washingtonu dorazí až v pondělí.