Počet obětí výbuchu v mexické dětské nemocnici stoupl na tři

Mexiko - Čtvrteční exploze plynu v dětské nemocnici s porodnicí Cuajimalpa v mexické metropoli si podle aktualizované bilance ministerstva zdravotnictví vyžádala tři mrtvé, včetně dvou novorozenců, a zhruba 70 zraněných. Podle záchranářů v troskách již nikdo není.

Na místě neštěstí zahynula pětadvacetiletá zdravotní sestra s asi dvoutýdenním novorozencem, další novorozenec po několika hodinách podlehl těžkým zraněním. Mezi zraněnými je 21 dětí, devět z nich je podle lékařů ve vážném stavu. Vážně zraněno bylo také sedm dospělých.

Oběti mexického výbuchu jsou tři (zdroj: ČT24)

Velká část budovy nemocnice se po explozi zřítila, v době neštěstí v ní bylo 110 lidí. Na záchranných operacích se podílela více než tisícovka hasičů, zdravotníků a policistů. Ve čtvrtek pozdě večer místního času záchranáři uvedli, že pod troskami už žádní další lidé nejsou.

Zraněné v nemocnicích již navštívili starosta města Miguel Ángel Marcera a mexický prezident Enrique Peňa Nieto. V souvislosti s výbuchem zadržela policie tři pracovníky z plynárenské firmy, kteří z cisterny pumpovali propan do nemocničního zásobníku. Jde sice o rutinní záležitost, problém ale zřejmě způsobila poškozená hadice. Únik plynu se pracovníci nejdříve snažili zastavit sami, pak ale přivolali hasiče. Ti dorazili v době, kdy už z cisterny šlehaly plameny.