Ani po dni pátrání záchranáři ztraceného Čecha v Tatrách nenašli

Bratislava - Slovenští záchranáři ve Vysokých Tatrách celý den bezvýsledně pátrali po 63letém muži z České republiky. Operaci na noc přerušili a budou pokračovat zítra. Muž se ze slovenských hor měl vrátit už včera, domů se ale nedostal.

Záchranáři dnes pátrali po českém turistovi na základě výzvy jeho manželky, která je kontaktovala přes tísňovou linku. Český turista se měl totiž do Česka vrátit už včera, na středu měl koupený zpáteční lístek a dopředu měl už sjednané i obchodní jednání.

Domů se ale zatím nevrátil. Není ani možné se mu dovolat na mobilní telefon, protože je nedostupný. Záchranáři proto začali pátrat v oblasti, kde se měl podle manželky Čech pohybovat. Hledali ho v oblasti Zlomiskové doliny i v Batizovské dolině, ale bezúspěšně.  Pátrání jim navíc ztěžovalo i počasí. Dnes v Tatrách poměrně dost pršelo a vrcholky hor byly zahalené mracích.

Záchranáři proto před setměním pátrání přerušili až do rána, kdy by měli opět českého turistu začít hledat. Jestli to počasí dovolí, pomůže v pátrání i vrtulník.