Palinová je primadona, křičí republikáni

Washington - Vztahy mezi republikánskou kandidátkou na post viceprezidenta Sarah Palinovou a táborem kandidáta na prezidenta Johna McCaina se zhoršují. Někteří zástupci McCainovy kampaně Palinové vyčítají, že se chová jako primadona, jiní, že myslí hlavně na svou vlastní budoucnost. Palinová se brání, že z ní McCainovi lidé už dopředu dělají viníka případného volebního neúspěchu republikánského kandidáta. Američané si prezidenta vyberou 4. listopadu.

Posledních sedm dní nebylo pro republikánku Sarah Palinovou nijak jednoduchých. Nejdřív přišly zdrcující výsledky průzkumů veřejného mínění, podle kterých nestačí na pozici, na kterou kandiduje. Potom vyšlo najevo, kolik utratila za oblečení. A nakonec rána z vlastního tábora: zástupci kampaně Johna McCaina se od aljašské guvernérky bezostyšně distancují.

Vyčítají Palinové hlavně to, že si nenechá poradit. Během kampaně se jí povedlo už několik faux pas, Palinová se ale nedá korigovat. Lidem z McCainova tábora prý nevěří a udržuje si od nich odstup.

Další Palinovou podezřívají, že myslí jen na svou budoucnost a že už se vidí jako příští šéfová Republikánské strany. Kandidátka na viceprezidenta na to reaguje ještě větší odtažitostí a naprostým ignorováním strategických direktiv republikánského tábora.