Na moři u Dubaje po srážce hořely dvě lodě

Dubaj - U pobřeží Dubaje se srazily dvě lodě a pak začaly hořet. Jedna z nich přepravovala ropný náklad v hodnotě 9 milionů dolarů z Íránu do Arabských emirátů. Druhá dopravní loď vyplouvala z přístavu, při tom došlo k nehodě.

Tanker, který se jmenuje Kašmír, byl postaven v roce 1988. Tato loď převážela asi 30 tisíc tun ropy z Íránu do Spojených arabských emirátů do přístavu Džabal Alí. Na moři se ale Kašmír srazil s další lodí.

Ta se jmenovala Sima Buoy. Byla to nákladní loď s kontejnery. Těsně před kolizí vyplula z přístavu. K nehodě došlo asi 7 námořních mil od přístavu. Není ale dosud jasné proč.

Svědci incidentu popisovali, že tanker byl po srážce hodně poničený. „Viděli jsme dvě lodě, jednu z nich vážně poničenou, obě hořely. Vypadalo to, že se tanker potápí,“ popisoval svědek.

Posádka tankeru byla evakuována do bezpečí. Pouze dva její členy záchranáři vytáhli z moře s lehčími zraněními. Požár se brzy podařilo uhasit a poškozený tanker odtáhli z místa havárie. Provoz v průlivu není omezen.