Záchranáři našli tři těla obětí letecké nehody nad řekou Hudson

New York - Záchranáři stále prohledávají řeku Hudson na pomezí amerického New Jersey a Manhattanu, kam se po střetu zřítil vrtulník a malé letadlo. Zatím z vody vyzvedli 3 těla, dalších 6 lidí ještě hledají. Podle záchranářů ale není naděje, že by nehodu někdo přežil. Ve vrtulníku s pilotem cestovalo 5 italských turistů, v letadle tři lidé včetně dítěte.

Vyhlídkový vrtulník společnosti Liberty Helicopters se srazil s malým letadlem nad řekou Hudson, která odděluje newyorský Manhattan a město Hoboken v New Jersey. Oba stroje spadly do vody. Na místě pracují záchranáři a potápěči. „Záchranná operace se změnila v hledání obětí. Nikdo na tom od začátku nemohl nic změnit,“ řekl starosta New Yorku Michael Bloomberg.

Svědek havárie popsal, že letadlu upadlo křídlo a že vrtulník padal jak kámen. Trosky obou strojů teď plují po řece. Příčina nehody není jasná, počasí bylo v době srážky klidné a viditelnost dobrá.

Pátrání po obětech leteckého neštěstí (zdroj: ČT24)

V lednu na řeku Hudson nouzově přistál Airbus A-320 společnosti US Airways se 155 lidmi na palubě. Stroj směřoval z newyorského letiště LaGuardia do Severní Karolíny. Necelou minutu po startu motory nasály hejno ptáků. Díky schopnostem kapitána Chesleyho Sullenbergera, ze kterého se stal národní hrdina, naštěstí nikdo nezemřel.