Al Gore byl nařčen ze sexuálního obtěžování

Washington - Bývalý americký viceprezident Albert Gore čelí nařčení, že se v říjnu roku 2006 při návštěvě Portlandu v americkém státě Oregon dopustil „nechtěného sexuálního kontaktu“. Zatím proti němu nebylo vzneseno žádné obvinění, on sám se odmítl k záležitosti vyjádřit.

Právní zástupce Američanky, která byla identifikována pouze jako 54letá masérka, kontaktoval policii již koncem roku 2006. Žena ale tehdy odmítla výslech a nepřála si další vyšetřování. Loni v lednu byl případ znovu otevřen. Žena se totiž sama obrátila na policii a při výslechu řekla, že se Gore snažil mít s ní pohlavní styk. K incidentu údajně došlo 24. října 2006 při masérské terapii v luxusním hotelu Lucia v centru Portlandu, kde se politik zapsal jako „Mr. Stone“. Gore byl tou dobou v Portlandu kvůli svému projevu o klimatických změnách.

Albert Gore

Viceprezident za éry prezidenta Billa Clintona (osm let do roku 2001). Neuspěl v prezidentských volbách, které vyhrál George Bush. V roce 2007 dostal spolu s Mezivládním panelem pro změny klimatu Nobelovu cenu za mír. Má čtyři děti s nyní 61letou Tipper, s níž se oženil v roce 1970. Začátkem června manželé oznámili, že se rozcházejí.