Priklopil si chtěl z Kampuschové vychovat manželku

Vídeň – Rakouský únosce Wolfgang Priklopil unesl školačku Nataschu Kampuschovou, protože neměl úspěch u žen. Chtěl si proto Nataschu vychovat k obrazu svému a pak se s ní oženit. Vyplývá to z informací rakouského zpravodajského magazínu News, který se odvolává na policejní výpovědi Priklopilova přítele.

Ernst H. vyslechl svého přítele Wolfganga Priklopila krátce před tím, než spáchal sebevraždu poté, co Natascha Kampuschová unikla z jeho zajetí. Priklopil se mu 23. srpna 2006 svěřil s motivy únosu. 

Priklopil měl komplex ze svého nosu 

Priklopil kamarádovi popsal, že se vždy styděl za svůj nos. Už od mládí měl kvůli svému profilu komplex, domníval se, že kvůli tomu nemá úspěch u žen. Svěřil se, že se do něj nezamilovala žádná dívka. Priklopil svůj nos dokonce nenáviděl natolik, že si ho chtěl nechat přeoperovat. Nakonec ale peníze na plastickou operaci investoval jinak. Vybudoval za ně ve svém domě bunkr, kam plánoval unést ženu, kterou by v zajetí převychoval k obrazu svému a později ji pojal za manželku. 

Poněvadž chtěl Priklopil „nedotčené děvče“, rozhodl se unést dítě. To se mu nakonec povedlo. Osm let Nataschu držel ve sklepním vězení, chystal se dokonce padělat dokumenty, aby se s ní mohl oženit.