Britskému premiérovi se narodila dcera

Londýn – Manželka britského premiéra Davida Camerona Samantha dnes porodila zdravou holčičku. Je to už čtvrté dítě britského premiérského páru. Loni ale jedno z dětí manželů Cameronových zemřelo, vychovávat tak ode dneška budou tři potomky. Matka a dítě jsou podle oficiálního vyjádření v pořádku.

Samantha Cameronová měla termín porodu v září. Už dnes se jí ale narodila holčička. Ta přišla na svět císařským řezem, váží 2,75 kilogramu. Dítěti i matce se daří dobře. Cameronovi veřejně poděkovali pracovníkům nemocnice v anglickém Cornwallu, kde rodina tráví dovolenou.  

„Vzhledem k tomu, že jsme byli na dovolené, to bylo pohnuté. Mysleli jsme si, že ukončíme naši dovolenou a poté budeme mít dítě, ale nakonec se to urychlilo,“ řekl podle novinářů radostný Cameron. Hovořil o velkém dojetí i určitém šoku. Uvedl, že dcerka zatím nemá křestní jméno, ale že možná bude mít dvě na počest Cornwallu.

Třiačtyřicetiletý David Cameron a jeho devětatřicetiletá manželka měli do nynějšího narození dcerky dvě děti, šestiletou Nancy a čtyřletého Arthura. Jejich invalidní syn Ivan zemřel loni v šesti letech. 

Je to již podruhé od roku 2000, co manželka úřadujícího premiéra přivedla na svět dítě. V roce 2000 Cherie Blairová porodila potomka, když její muž zastával funkci ministerského předsedy.