Ženě, která vyhodila kočku do popelnice, vyhrožují milovníci zvířat

Londýn - Díky zveřejnění šokujícího videa, na kterém starší žena hodila kočku do popelnice, se podařilo vypátrat, kdo ona žena je. Je to pětačtyřicetiletá bankovní úřednice, která dokonce v dětství měla několik koček. Teď se ovšem bojí sama vyjít na ulici, u jejího domu dokonce hlídkuje policie, protože lidé jí za to, co udělala čtyřleté kočce, hrozí smrtí a lynčováním.

Kočka Lola strávila celkem 15 hodin v popelnici, kam ji hodila kolemjdoucí žena. Celý incident zachytila bezpečnostní kamera. Majitelé kočky pak video zveřejnili, protože chtěli zjistit, kdo ublížil jejich Lole. Netušili ale, jaká vlna nevole se proti ženě zvedne. 

Díky záběrům se totiž podařilo ženu velmi rychle identifikovat. Je to pětačtyřicetileá bankovní úřednice z Coventry, žije sama. Řekla, že sama neví, proč to udělala a všeho lituje. Její matka tvrdí, že její dcera prý miluje kočky a jako dítě jich měla několik. Myslí si také, že to byl od dcery zkrat, protože je rozrušená z toho, že je její otec v kritickém stavu v nemocnici. 

Video ale rozhořčilo tisíce milovníků zvířat. Ty teď svou zlobu obracejí právě proti úřednici. Před jejím domem se začal scházet dav, sousedé se obávají, aby ženu nezlynčoval. 

Sami majitelé kočky se ale snaží krotit vášně. „Myslím, že by to teď měli lidi nechat na ní a na ochráncích práv zvířat a nebrat spravedlnost do vlastních rukou. Nemám ji ráda za to, co udělala, ale nepřeji si ani, aby jí někdo ublížil,“ řekla Stephanie Mannová.