Útočnice z Lörrachu syna udusila igelitovou taškou

Berlín – Útočnice z Lörrachu udusila svého syna, o kterého pečoval její bývalý partner, igelitovou taškou. Bývalého partnera pak dvakrát střelila. Prokázala to pitva obětí. Žena oba zabila v bytě, kde následně odpálila nálož. Pak utekla do blízké nemocnice, kde zabila jednoho z ošetřovatelů. Útočnici pak zastřelila na chodbě nemocnice policie.

Motiv činu vyšetřovatelé zatím zjišťují, šlo ale zřejmě o spor o svěření syna do péče. Žena nejprve dítě, o které pečoval její bývalý partner, zmlátila do bezvědomí a pak ho udusila igelitovým sáčkem. Svého někdejšího partnera střelila do hlavy a do krku.

Následně v bytě odpálila nálož, která příbytek zcela zdemolovala. Policisté v bytě našli kanistry, ve kterých byla zřejmě hořlavina. Muže i jeho syna objevili vyšetřovatelé vedle sebe na posteli.

Pak útočnice pokračovala do nedaleké nemocnice svaté Alžběty, měla u sebe přitom malorážku a nůž. V nemocnici ubodala ošetřovatele, postřelila také další tři lidi. Policie ji následně zneškodnila, zasáhla ji celkem 17 výstřely.

Podle místních médií chlapec žil u otce a matka ho dostávala do péče na víkend. Žena žila v odloučení od syna a partnera od června. Policie informovala, že soudní spor o svěření dítěte do péče dosud nezačal.

Německo nezažilo šílenou střelbu poprvé, zvažuje tedy, jak zpřísnit pravidla pro držení zbraní. Vloni v březnu postřílel teenager ve Winnendenu ve své bývalé škole 15 lidí. V dubnu 2002 na erfurtské střední škole zabil střelec 17 obětí.

Vyšetřování útoku v Lörrachu
Zdroj: ČT24