Po útoku narkomafie s tím v Los Ramones praštil celý policejní sbor

Los Ramones (Mexiko) - Severomexické městečko Los Ramones má problém - kvůli přepadení nově postavené služebny tam podal výpověď celý místní policejní sbor. Ke služebně přijeli ozbrojenci, zahájili palbu a házeli ruční granáty. V přestřelce padlo nejmíň tisíc výstřelů. Střely sice nikoho nezabily, ale všech 14 policistů řeklo, že končí, protože nedokážou odolávat početnějším a lépe vyzbrojeným členům narkomafie. Jejich povinnosti dočasně převezmou vojáci.

Oblast při hranicích s USA, pověstná krvavou válkou mezi drogovými gangy, je považovaná za nejnebezpečnější místo v Mexiku a zřejmě i na světě. Agentura AP připomíná, že chabě výzbrojení policisté kvůli útokům drogových kartelů výpověď podávají poměrně často.

V úterý byla u hranic z USA nalezena těla dvou mužů, jedno z nich bez hlavy. Policie předpokládá, že jejich smrt souvisí s pátečním masakrem 14 mladých lidí na narozeninovém večírku v Ciudad Juárezu.

Rozstřílená policejní služebna v Los Ramones (zdroj: ČT24)

Oblast byla od začátku roku 2008 svědkem násilné smrti téměř sedmi tisíc lidí. Od prosince 2006, kdy prezident Felipe Calderón vyhlásil válku drogovým gangům, si po celém Mexiku drogové násilí vyžádalo životy více než 29 tisíc lidí.

Rozstřílená policejní stanice v Los Ramones
Zdroj: ČT24