Neznámý vrah zastřelil šéfa montrealské mafie

Montreal (Kanada) - Údajného šéfa montrealské mafie Nicola Rizzuta zastřelil v jeho domě neznámý útočník. V posledních letech je to už několikátý útok na vysoké představitele montrealského organizovaného zločinu. V okamžiku vraždy byly v domě manželka a dcera oběti, obě jsou kvůli utrpěnému šoku v péči lékařů.

Policisté nevědí, zda vliv 86letého Rizzuta poslední dobou nezeslábl, přesto zůstával ve zdejší mafii symbolickou a uctívanou postavou. Rizzuto se dostal na prominentní místo montrealského podsvětí v 70. letech, kdy se mu podařilo porazit konkurenční gang rodiny Cotroniových. V roce 2006 ale montrealská mafie utrpěla tvrdý zásah, když policisté při několika raziích zatkli řadu jejích významných členů.

V poslední době se navíc objevily útoky na Rizzutovu rodinu i jeho spojence. Loni v prosinci byl zabit vnuk údajného mafiánského bosse Nick Rizzuto mladší. Letos v květnu beze stopy zmizel Rizzutův zeť Paolo Renda považovaný za muže číslo tři ve struktuře mafie. Žádná z událostí nebyla objasněna. Podle policistů se ale neznámí útočníci zjevně snaží definitivně vymazat rodinu Rizzutových z mapy montrealského podsvětí.