„Německý Fritzl“ přiznal i dlouholeté zneužívání dcery

Koblenz (Německo) - Další částečné doznání dnes učinil 48letý Detlef S. z německého Fluterschenu obžalovaný z dlouholetého sexuálního zneužívání vlastní dcery a dvou nevlastních dětí. Obhájce po poradě s obžalovaným před soudem připustil, že tvrzení obžaloby v případě vlastního dítěte odpovídají skutečnosti. Osmnáctiletá dcera předtím u soudu v Koblenci vypovídala jako svědkyně.

Detlef S., kterého už média překřtila na německého Fritzla nebo otce hrůzy, zneužíval podle obžaloby léta svou dceru i nevlastní dvojčata - chlapce a dívku, se kterou zplodil nejméně sedm dětí. Už v úterý po zahájení procesu přiznal, že s adoptovanou dcerou má sedm dětí, ale odmítl obvinění ze sexuálního zneužívání. Jedno další dítě nyní 27leté ženy zemřelo po porodu.

Všechny oběti jsou postupně předvolávány jako svědci. Dnes kromě vlastní dcery obžalovaného vypovídal i adoptivní syn. Soud vyhověl jeho žádosti, aby se výslech konal s vyloučením veřejnosti a médií.

Detlef S. je obžalován, že od roku 1987 do loňského léta, kdy byl zatčen, sexuálně zneužíval nevlastního syna Björna, jeho sestru Natalii i vlastní dceru. Obě dívky podle obžaloby také nutil k prostituci: opakovaně je za úplatu poskytoval mužům z okolí k sexu. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až 15 let za mřížemi. Soud má naplánováno pět stání, verdikt by mohl padnout 25. února.