Vozíčkář Volf vyráží do Říma

Praha – Na speciálním kole dnes na cestu do Říma vyráží handicapovaný sportovec Heřman Volf. Poveze s sebou poselství českých vozíčkářů, které předá ve Vatikánu papeži Benediktu XVI. Své putování nazval Cestou za nadějí. Kolo, na kterém Volf pojede, je na ruční pohon, skoro 1 600 kilometrů tedy Volf překoná svými vlastními pažemi.

Volf se chystá dorazit do Říma za pouhých devatenáct dní, což znamená, že každý den musí ujet 70 až 110 kilometrů. Není to pro něj ale celkem nic nového, na podobnou cestu vyráží už potřetí. Vloni byl v Bánské Bystrici, předloni dojel dokonce do Paříže. Jede s ním také podpůrný tým, který mu veze lékaře, karavan, ve kterém bude přespávat, a dokumentarista, který bude celou akci točit.

„Poselství je o tom, že se vozíčkáři snaží žít téměř plnohodnotným životem, zvládají všechny možné aktivity. Volf chce požádat o to, aby papež na české vozíčkáře myslel ve svých modlitbách,“ vysvětlil dokumentarista Miloslav Doležel. Dokumentarista rovněž podotkl, že Volf je bývalý vrcholový sportovec. „I přesto, že měl nehodu na lyžích, své sportovní lásky se nevzdal. Plave, skočil si padákem, lyžuje a jezdí na kole. Dokument, který natáčím, je určen široké veřejnosti, především ale handicapovaným,“ dodal.

Rozhovor s Miloslavem Doleželem (zdroj: ČT24)