Kaddáfího smrt v roce 2011 předvídal americký sitcom 80. let

New York – Americký televizní sitcom Second Chance sice běžel jen jednu sezonu v roce 1987, ale zjevně dokázal dohlédnout do budoucnosti, napsal dnes magazín Hollywood Reporter. Už pilotní díl totiž předpovídá smrt libyjského vůdce Muammara Kaddáfího na rok 2011.

Scéna sitcomu, který byl prvním „nakouknutím do televizního světa“ pro pozdější hvězdu seriálu Přátelé, herce Matthewa Perryho, představuje karikaturu Kaddáfího v kanceláři svatého Petra, který rozhoduje, zda mrtví půjdou do nebe, nebo do pekla.

Kaddáfího postava nejprve protestuje, že přece nemůže být mrtvý, na což svatý Petr reaguje slovy: „Ale ano, jste docela mrtvý, naprosto mrtvý. Copak jste si myslel, že budete žít navždy?“ Načež se ho Kaddáfí pokusí zastřelit samopalem a vyslouží si za to od svatého Petra pokárání, že „nikdy neměl smysl pro humor“.

Nakonec dojde na verdikt svatého Petra: Kaddáfí půjde do pekla, a protože má na svědomí smrt mnoha lidí, stráví věčnost s budíkem a výbušninou na hrudi jako lidská bomba, která každé dvě minuty exploduje.