Zřítil se strop stadionu, jen zázrakem se nikdo nezranil

Trstená - Jen o vlásek unikl o víkendu smrti známý slovenský hokejista Richard Zedník i děti, se kterými se proháněl po ledové ploše. Přímo nad hlavou se jim zhroutil strop nového zimního stadionu v Trstené na severu Slovenska. Střecha spadla nejspíš pod tíhou vlhké skelné vaty. Hala se otevřela pro veřejnost teprve loni v listopadu. Teď se ukázalo, že není ani zkolaudovaná.

Na severu Slovenska se v neděli zřítila část střechy nové hokejové haly. „Právě jsme natáčeli záběry z odpoledního tréninku hokejové přípravky, kdy se mladým nadějím věnoval i Zedník. Všimli jsme si, že ze stropu začala najednou padat na led jakási námraza. Vzápětí se ozvalo prasknutí a doslova za pár sekund se strop masivně zřítil,“ popsal zřícení stropu redaktor regionální televize TV Oravia. 

 

V hale bylo v tu chvíli kolem 150 lidí, konal se zde totiž předvolební mítink Strany občanů Slovenska, za kterou hokejista Zedník kandiduje. 

Příčina zřícení se vyšetřuje, podle všeho ale ve stropě navlhla izolace a konstrukce tíhu nevydržela. Na ledovou plochu spadlo i vnitřní opláštění a nainstalované osvětlení. Vnější konstrukce vydržela. 

Hala se otevřela teprve loni v listopadu. Server SME dnes napsal, že budova dosud nebyla zkolaudovaná. Kolaudační řízení sice probíhá, nebylo ale ukončeno.

Reportáž Blanky Závitkovské (zdroj: ČT24)