Trosečník podává žalobu, protože ho nezachránila luxusní loď

Panama – Panamský rybář, který ztroskotal a přežil 28 dní na lodi v Pacifiku, žaluje americkou společnost provozující luxusní výletní loď. Ta totiž kolem tří trosečníků projela, kapitán ale rybáře nezachránil. Dva z nich pak zemřeli, třetí jako zázrakem přežil. Teď podává žalobu na společnost Princess Cruises Lines kvůli nedbalosti.

Letos na jaře se trojice mladých mužů z panamského rybářského města Río Hato vypravila na ryby. Jenže jejich výprava skončila tragicky. Loď se jim porouchala a oni uvízli na moři. Po 16 dnech jim svitla naděje na záchranu, když spatřili luxusní výletní parník Star Princess.

Rybáři na sebe okamžitě začali upozorňovat a žádali o pomoc. Jenže ta nepřišla. Loď ani nezastavila. Nejméně dva svědci přitom trosečníky viděli a upozorňovali na ně kapitána lodi. Jenže společnost Princess Cruises tvrdí, že kapitán nic nevěděl. 

Trojice mužů tak dál zůstala na moři. Když pak jejich plavidlo o dvanáct dní později, 22. března, zachránila jiná loď u Galapág, nebylo už dvěma trosečníkům pomoci. Šestnáctiletý a 31letý trosečník totiž zemřeli. Osmnáctiletý mladík prý za život vděčí náhlé průtrži mračen, díky které mohl doplnit zásoby pitné vody.

Trasa lodi a trosečníků
Zdroj: ČT24
Vydáno pod