Mlsný medvěd se vloupal do cukrárny

Colorado - Medvědi mají rádi nejen med, ale i čokoládu. Dokazuje to kuriózní případ ze Spojených států. Tamní cukrárnu totiž jeden hladový medvěd navštívil. Podle majitelky obchodu šlo o spořádaného lupiče. Sám si otevřel a sám se obsloužil. Pochutnal si třeba na karamelkách. Neodolal ani čokoládovým chipsům nebo mléčným tyčinkám.

Mlsná přepadla medvěda brzy nad ránem. Během čtvrt hodiny navštívil obchod celkem sedmkrát. Umožnil mu to špatně zaklapnutý zámek. „Na dveřích byl otisk tlapy. Pak vyskočil na pult a pokračoval v konzumování všeho možného,“ říká majitelka cukrárny. 

Celkem spořádal sladkosti za sto dolarů. Zůstaly po něm jen rozházené papírové obaly a podle majitelky způsobil víc užitku než škody. Cukrárna se totiž proměnila v turistickou atrakci. A majitelka ví, jak na tom vydělat: „Celé dopoledne lidé přicházejí, aby si kupovali to, co medvěd snědl. Takže jsem vyrobila medvědí taštičky z anglického karamelu, máčenou rýžovou pochoutku nebo pohárky s arašídovým máslem.“ 

Podle mluvčí místních přírodních rezervací nejde až tak o nic neobvyklého. Letošní sucho podněcuje zvířata k vynalézavosti při hledání potravy a výlety medvědů do obydlených čtvrtí jsou v Coloradu téměř na denním pořádku.

Medvěd řádil v cukrárně (zdroj: ČT24)