V Las Vegas protestovali oběšenci

Las Vegas – Oběšenci na billboardech u dálnic vyděsili ve středu obyvatele amerického Las Vegas. Figuríny sem zřejmě umístili lidé sympatizující s hnutím Okupujte Wall Street, které požaduje větší sociální spravedlnost ve Spojených státech. „Umírám touhou po práci,“ stálo na jednom billboardu s oběšencem. U jiné dálnice na dalším billboardu s figurínou byl nápis „Wall Streete, doufáme, že máte radost“. Obě komunikace v Las Vegas hojně využívají lidé jezdící autem do práce.

Policie případ označila za vandalismus. Zároveň uvedla, že kvůli nezvyklé podívané se nestala žádná nehoda. Firmy vlastnící reklamní plochy ale nechaly figuríny brzy odstranit a jejich autory odsoudily. „Odmítáme destruktivní chování proti jednomu z našich billboardů, protože je ilegální a ubližuje našim klientům,“ uvedl zástupce jedné z nich. „Nejde o neškodný protest, ale o nezákonné a nebezpečné chování,“ dodal.

Figuríny oběšenců v Las Vegas
Zdroj: ČT24/KTNV

K akci se nikdo nepřihlásil. Lasvegaská pobočka hnutí Okupujte Wall Street ale fotografie billboardů vystavila na své webové stránce s popiskem, který upozorňoval na sociální škrty v Nevadě, jež údajně přispívají k sebevraždám. „Lidé, kteří říkají, že to bylo nevkusné, žijí v ulitě a neuvědomují si problémy, které dopadají na pracující,“ uvedl stoupenec hnutí Sebring Frehner, který snímky na stránku umístil.