Střelba v Minneapolis má nejméně pět obětí

Minneapolis - Nejméně čtyři lidi zabil ve čtvrtek v budově společnosti Accent Signage Systems v rezidenční čtvrti amerického města Minneapolis střelec, který poté spáchal sebevraždu. Důvody masakru policie vyšetřuje, místní média ale spekulují, že muž se mstil za své propuštění z práce.

Při střelbě byli také zraněni čtyři lidé, z nichž tři jsou v ohrožení života. Policie ale odmítla upřesnit identitu střelce a jeho obětí. Dosud neví, jakou měl střelec případnou vazbu na typografickou společnost, která má zhruba tři desítky zaměstnanců. 

Místní média uvedla, že 36letý útočník ve společnosti Accent Signage Systems pracoval a byl nedávno propuštěn. Mezi zraněnými je prý jeho bývalý šéf.

„Stala se hrozná tragédie,“ komentoval střelbu starosta města Raymond Rybak, podle něhož Minneapolis nikdy nic podobného nezažil. „Odsuzuji toto bezcitné násilí. Není pro ně místo nikde ve státě Minnesota. Zasílám upřímnou soustrast rodinám a přátelům nevinných zabitých či zraněných lidí,“ prohlásil guvernér severoamerické Minnesoty Mark Dayton.

Střelba v Minneapolis
Zdroj: ČT24

Podobné krvavé střelby zjevně psychicky narušených jedinců nejsou ve Spojených státech výjimečné: například v srpnu jeden propuštěný zaměstnanec podniku v New Yorku zastřelil v centru tohoto velkoměsta bývalého kolegu a poté při nahodilé střelbě zasáhl několik kolemjdoucích.

Velký rozruch letos způsobil hlavně případ čtyřiadvacetiletého Jamese Eagana Holmese, který v červenci při půlnoční střelbě v kině na předměstí Denveru zabil 12 lidí a dalších 58 zranil.

Americká policie
Zdroj: ČT24