Zakuřte si trávu jako zamlada, lákají turisty coloradské cestovky

Denver - V americkém Coloradu vznikají cestovní kanceláře, které vozí turisty za marihuanou. Jen za prvních několik týdnů se přihlásily stovky lidí na zájezdy po státě, který jako první v USA povolil prodej marihuany pro rekreační účely. Typickými zákazníky jsou dobře situovaní lidé středního věku, kteří si chtějí připomenout první zážitky s drogou. Jednodenní cesta je přijde v přepočtu na šest tisíc korun.

Marihuanová turistika v Coloradu (zdroj: ČT24)

Některé kanceláře nabízejí vedle návštěv obchodů s marihuanou i oběd ve stejně zaměřené restauraci, popřípadě pohled do kuchyně nebo přímo kurs vaření z konopí. I o něj je obrovský zájem.

„Původně jsem chtěla, aby s námi jezdili průvodci, kteří marihuanu užívají jako lék a kteří by mohli naše zákazníky vzdělávat. Ale ukázalo se, že ti o to vůbec nestojí. Chtějí prostě znovu prožít ten pocit, jako když kouřili poprvé ve sklepě na koleji,“ říká Addison Morrisová, majitelka cestovní kanceláře Colorado Rocky Mountain High Tours. Průvodci tak hlavně dohlížejí na to, aby zákazníci nekouřili marihuanu přes míru. Ne vždy se jim to ale daří. „Po několika prvních šlucích se ta skupina zodpovědných, dospělých profesionálů, kteří mají sami děti nebo vnoučata na vysoké, změní v partu chichotajících se puberťáků,“ dodává Morrisová.