OBRAZEM: Nejmodernější loď nabízí robotický bar i vyhlídkovou kapsli

Londýn - Nová výletní loď Quantum of the Seas považovaná za nejmodernější plavidlo světa se vydala přes Atlantik. Na palubě je k dispozici robotický bar. Pasažéři také mohou na střeše lodi surfovat nebo se nechat vyzdvihnout ve vyhlídkové kapsli do výšky 100 metrů.

První robotický bar na zaoceánské lodi se ovládá tabletem – stačí vybrat drink a stisknout OK. Jde zřejmě o první zařízení svého druhu také na souši. „Je tu skoro nekonečný počet kombinací. Máte k dispozici víc než 31 druhů alkoholu, osm variant sody, džusy, cukry, máty, limetky. Krása je, že všechno můžete míchat přesně tak, jak chcete,“ prohlásil vývojář Alessandro Incisa. 

Na lodi je zároveň k dispozici pokrokové stolování. Místo hlavní jídelny, která na zaoceánských plavidlech bývá, je tu k dispozici celkem pět hlavních restaurací nabízejících asijské pokrmy, klasické hospody či italskou kuchyni Jamieho Olivera. Celkem se mohou lidé najíst na 18 místech. 

Nejmodernější loď světa se vydala přes Atlantik (zdroj: ČT24)

Podle mateřské společnosti jde o přelomové plavidlo a budoucnost zaoceánské plavby. V útrobách kolosu se skrývá autodrom. Na střeše pak mohou pasažéři surfovat na vlnách, nebo si užívat vyhlídky ze stometrové výšky, kam se dostanou v prosklené zvedací kapsli.

„Kdybych měl jen jednu hodinu, šel bych rovnou po schodech nahoru na simulátor seskoku padákem. Protože kde jinde můžete tohle zažít uprostřed oceánu na palubě výletní lodi,“ poznamenal viceprezident pro mezinárodní oblasti ze společnosti Royal Caribbean International. 

Loď pojme na osmnácti palubách přes čtyři tisíce pasažérů. První z nich se už od neděle plaví z Anglie přes Atlantik do přístavu v New Jersey. Za osmidenní dovolenou ve východním Karibiku na Quantum of the Seas zaplatí zájemci 879 liber (přes 30 600 korun). Příští rok se bude plavidlo pohybovat kolem Šanghaje.