Krajta letěla na křídle letadla, boj o život ale nezvládla

Sydney - Hodně nezvyklý způsob přepravy si v Austrálii zvolila třímetrová krajta, která se proletěla na křídle letadla společnosti Qantas. Během dvouhodinového letu z australského Cairns do Papuy-Nové Guiney se plaz držel „zuby, nehty“, aby nespadl. Pasažéry přitom had zaujal, jak se snažil udržet v úkrytu, několik si ho dokonce natočilo. Bohužel krajta živá nedoletěla. Po přistání na letiště v Port Moresby už byla mrtvá.

Cestující Robert Weber řekl místním novinářům, že zatímco lidé v přední části letadla neměli o nezvyklém pasažérovi potuchu, ti, co seděli vzadu, sledovali boj hada o život. „Nevypukla žádná panika. V tu chvíli asi nikoho nenapadlo, že by třeba v letadle mohl být další,“ dodal Weber. „Bylo mi ho dost líto, vážně.“ 

Jak se krajta na křídlo dostala, není zatím jasné. Společnost Qantas v prohlášení uvedla, že o žádném podobném případu zatím neslyšela. A ujistila, že na rozdíl od hollywoodského thrilleru Hadi v letadle z roku 2006 prý neexistoval způsob, jak by se had mohl dostat do kabiny.