Parfém inspirovaný vůní Putina. Směsice černého rybízu, citronu a jedlových šišek

Leaders Number One: parfém inspirovaný vůní ruského prezidenta (zdroj: ČT24)

Smysly zákazníků v luxusním centru GUM v Moskvě se mohou setkat s netradičním parfémem, který je inspirovaný vůní Vladimira Putina. Obsah černého flakonku s profilem ruského prezidenta a názvem Leaders Number One má na svědomí běloruský parfumerista Vladislav Rekunov.

Rekunov prý vládce Kremlu dlouho sledoval, aby jeho vůni vystihl co nejpřesněji. Výsledkem je kombinace černého rybízu, citronu a jedlových šišek. „Snažili jsme se vytvořit hřejivou a celistvou kombinaci. Není to agresivní vůně, spíše přitažlivá, jasná a přirozená,“ popsal parfém jeho tvůrce.

Parfém se v Moskvě prodává za osmdesát pět eur.

Podobně jako jsou některým lidem proti srsti Putinovy názory v oblasti politiky, tak ani parfém inspirovaný jeho vůní neosloví každého. „Upřímně, voní hodně levně. Jako obyčejná kolínská,“ zhodnotil parfém jeden z návštěvníků moskevského obchodního centra GUM.

Ve skutečnosti ale není parfém v žádném případě lacinou záležitostí. Prodává se totiž za 85 eur, tj. v přepočtu zhruba za dva tisíce dvě stě korun. Prezidentovým fanouškům to nevadí. Po tričkách a hrníčcích je to pro ně další suvenýr do sbírky. Tvůrce vůně navíc doufá, že se na trhu brzy objeví i jeho dámská verze a že té pánské brzy propadne i sám Putin.