Blondýna to natřela chlapům: Přišla, zaparkovala, zvítězila

Berlín – Jedno ze zažitých klišé o tom, že blondýny neumějí parkovat, prolomila 45letá Sabine Langerová z Düsseldorfu. Natřela to sedmi dalším finalistům mistrovství Německa v parkování v bavorském Landshutu. Účastníci museli v pěti disciplínách kromě běžného osobního auta zaparkovat například se zavázanýma očima jen s pomocí spolujezdkyně téměř devítimetrovou limuzínu.

Manžel i otec jsou na ni prý hrdí. Sama Sabine je přesvědčena, že velmi dobří i velmi špatní řidiči jsou mezi oběma pohlavími. „Služebně jsem hodně na cestách a často musím parkovat v úzkých mezerách,“ vysvětlila vítězka, která díky své šikovnosti vyhrála vstupenku na Velkou cenu Monaka vozů formule 1. Nejtěžší podle ní bylo zaparkovat náklaďák - i muži museli mít při této disciplíně boty s vysokými podpatky.

Hodnotil se nejen čas a přesnost, ale i elegance během příchodu k vozidlu. Celkový čas vítězky jsou tři minuty 58 sekund. Také na třetím místě se umístila žena, o barvě vlasů se ale agentury nezmiňují.

Neoficiální mistrovství uspořádal srovnávací portál pojišťoven Transparo. Na cvičišti autoklubu ADAC v Landshutu změřili své síly čtyři muži a čtyři ženy.