Koťata v kolejích zastavila newyorské metro

New York – Newyorské metro denně přepraví 5,5 milionu lidí. Každý si asi dokáže představit, co je za problém, když přestane fungovat. Newyorskou podzemku teď nezastavila ani žádná nehoda, ani hrozba teroristického útoku, ale dvě malá koťata pobíhající v kolejích. Kvůli koťátkům se zastavil provoz skoro na dvě hodiny. Po malých chlupáčích v přes 1300 kilometrů dlouhém labyrintu kolejí pátraly desítky lidí.

Pátrací akce vypukla, když majitelka koťat Augusta a Arthura nahlásila jejich zmizení. Prý se jí ztratili v metru v Brooklynu. Dopravní podnik ihned vypnul na linkách B a Q proud a začal nezbedná koťata hledat. Jenže newyorské metro má nejširší síť na světě, najít černé a mourovaté kotě proto nebylo tak jednoduché, trvalo to sedm hodin. 

Na linkách B a Q se v některých zastávkách kompletně zastavil provoz na hodinu a půl. I když poté sice začala podzemka jezdit, strojvedoucí byli instruováni, že pokud by viděli, že se na kolejích něco hýbe, mají okamžitě zastavit a nahlásit to. Majitelka rozdala pracovníkům metra krmení, aby případně kocourky nalákali. 

Do pátrání po koťatech se kromě zaměstnanců podzemky snažili zapojit i místní, ti je dokonce viděli, jak pobíhají v kolejích nebezpečně blízko zdroje vysokého napětí. Nakonec se je ale po sedmi hodinách podařilo chytit a odnést z metra v přepravních bednách. Koťata tak z dobrodružného výletu po kolejích vyvázla jako zázrakem bez újmy.