Seniorka zahynula při požáru domku

Uherský Ostroh (Uherskohradišťsko) - Asi osmdesátiletá žena zahynula dnes nad ránem při požáru rodinného domku v Uherském Ostrohu na Slovácku. Hasiči nalezli její tělo při průzkumu hořícího objektu. Jedná se o první letošní oběť při požárech ve Zlínském kraji.

Požár zpozoroval soused, který si všiml nezvyklé blikající záře. „Jednalo se o rozsáhlý požár, kdy z oken samostatně stojícího domu v uliční zástavbě šlehaly plameny. Obytná část kompletně vyhořela, hasiči tam našli torzo těla, pravděpodobně majitelky domu,“ uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. Lokalizace a hašení požáru trvalo asi dvě hodiny.

Na místě nyní pracuje vyšetřovatel, který se snaží stanovit příčinu neštěstí. Vyškolený pracovník hasičů také musel poskytnout pomoc dvěma příbuzným oběti. Hasiči likvidací požáru zabránili přenosu plamenů na další okolo stojící rodinné domy.

Na Slovácku jde v krátké době o druhé neštěstí, při kterém zemřel člověk. Před deseti dny totiž v rodinném domku v Uherském Brodě vybuchl plyn. Uvnitř zdemolovaného objektu pak byl nalezen mrtvý čtyřiatřicetiletý muž.