Od zářivky shořela půlka střechy sokolovny ve Starém Lískovci

Brno - Pět hasičských jednotek vyjelo k požáru střechy sokolovny ve Starém Lískovci. Hořet začalo při hodině tělesné výchovy, na kterou do budovy docházejí studenti střední zahradnické školy. Nikomu z nich se nic nestalo, včas si totiž všimli jiskřící žárovky, z níž začala kapat voda. Pravděpodobnou příčinou požáru, při kterém prohořel strop a byla zničena střecha, byla vadná elektroinstalace. Během pár minut byla strop a střecha budovy v plamenech.

Přesné závěry by však mělo přinést vyšetřování. „Při samotném požáru museli hasiči nasadit pět útočných proudů vody. Po jeho lokalizaci oheň dohašovalo a začali s rozebíráním střechy. “Celá budova má dřevěné obložení, které je nalakované, proto se požár rozšířil velmi rychle. Proto jsou střecha a strop kompletně zničeny," uvedl velitel hasičského zásahu Karel Hambálek.

Podle prvních odhadů vznikla na budově škoda dva miliony korun. Majetek za zhruba tři miliony se hasičům podařilo uchránit. Přesto vedení Sokola netuší, za co střechu a zcela zničenou tělocvičnu opraví. Vzhledem k ročnímu období bude celou situaci navíc komplikovat sníh a mráz.

Požár sokolovny v Brně - Starém Lískovci (zdroj: ČT24)
  • Požár sokolovny v Brně - Starém Lískovci autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2163/216251.jpg
  • Požár sokolovny v Brně - Starém Lískovci autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2163/216249.jpg