Požár kamionu na Pražském okruhu na půl dne uzavřel nájezd na D11

Požár kamionu převážejícího osobní auta uzavřel ve čtvrtek na zhruba deset hodin poblíž Černého Mostu nájezd z Pražského okruhu na hradeckou dálnici D11 ve směru od mladoboleslavské D10. Oheň způsobil škodu odhadem za pět milionů korun, podle hasičů se rozšířil od kola kamionu. Most, po kterém nájezd vede, posoudil kvůli možným škodám statik a povolil jeho otevření.

Kamion s pražskou poznávací značkou hořel pod nadjezdem. Požár byl ohlášen krátce před 4. hodinou, nikdo při něm nebyl zraněn. Hasiči museli z kamionu vynést propanbutanovou láhev, uvedl zástupce velicího důstojníka pražských hasičů Jaromír Piesch.

„Z osmi aut, která převážel, bylo šest totálně zničeno požárem, dvě se podařilo uchránit,“ dodal Piesch. Oheň se mohl rozšířit od přehřátých brzd. „Podle prvotních informací požár vznikl v důsledku technické závady jedné z pneumatik,“ řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Policie z nájezdu odkláněla dopravu, protože bylo podezření, že oheň poškodil most a v něm uložené kabely. „Na místo byl proto přivolán statik, který situaci odborně zhodnotil a doporučil její zprovoznění,“ potvrdila Zoulová.