Na nepovoleném trhu v Karlových Varech se dál prodává

Karlovy Vary - Karlovarský magistrát už v červnu zakázal burzu, která je každou neděli na stadionu AC Start. Na rušné akce si podle radních stěžovali lidé z okolí. Proto nabídl prodejcům dvě jiná místa. Ti se ale dál scházejí na stadionu. AC Start obviňuje magistrát, že škodí sportu. Z nájemného od prodejců prý financuje svoji činnost.

Městská policie už dva měsíce marně přesvědčuje prodejce, aby se přestěhovali na náhradní burzy. Ti zatím odolávají a dál prodávají na zakázaném místě a riskují pokuty. K dnešku pozvali strážníci ke správnímu řízení už jedenasedmdesát prodejců. Jan Kopál, mluvčí karlovarského magistrátu, říká: „Prodejci na radu provozovatele dřívější burzy odmítli zaplatit pokutu v blokovém řízení, která je do 1000 korun, a raději riskují to, že nechali předat přestupek do správního řízení, kde jsou pokuty řádově vyšší.“ AC Start ale najalo právníka, který se za ně bude proti sankcím odvolávat. 

Lidé z vedení atletického oddílu jsou přesvědčeni, že právo je na jejich straně a mohou tak nadále na stadionu provozovat burzu. Odvolali se ke krajskému úřadu. Ten ale potvrdil rozhodnutí magistrátu. Teď se připravuje odvolání na ministerstvo vnitra. V záloze má AC Start ještě podnět na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, případně na evropské instituce. 

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

Namísto zakázané burzy na stadionu AC Start město vyčlenilo dvě nová oficiální tržní místa. Ta ale zatím zejí prázdnotou. U dolního nádraží bylo jen 7 prodejců a žádný nakupující a v bývalé hokejové hale dokonce neprodával vůbec nikdo.