Farmářské trhy se v Praze staly hitem sezony

Praha – Stále více Pražanů tráví sobotní dopoledne nákupem čerstvé zeleniny, ovoce a bio výrobků. Trhy se už pravidelně konají na dvanácti místech metropole a stále jich přibývá. Nově se otevřel i na Karlínském náměstí kolem kostela Cyrila a Metoděje. Svou rozlohou bude zřejmě patřit mezi největší v Praze.

Nejdelší fronty se vždy stojí u stánků se zeleninou. Lidé nejvíc kupují brambory, okurky, květák a cibuli. Tradičně je zájem i o český česnek. Trhovci ale nabízí i pečivo, květiny nebo masné výrobky. Oblíbené jsou i mošty. „Máme spoustu zákazníků, kteří už u nás mošty nakoupili a rádi se vrací,“ dodala trhovkyně z Moštárny Slaný – Kvíc. Na trhu se dá kromě bylinek koupit i tabák, o který je podle stánkařů velký zájem.

Vedení karlínské radnice chce farmáře zvát každou sobotu, dokud sezonní zelenina a ovoce poroste a bude co prodávat. „Chceme obyvatelům Prahy 8 přinášet vlastně produkty českých farmářů, českou kvalitu, české bio výrobky, protože ty celkově zapadají do našich aktivit zaměřených na přírodu,“ uvedla místostarostka Praha 8 Vladimíra Ludková.

Reportáž Taťány Rubášové (zdroj: ČT24)
Farmářský trh
Zdroj: ČT24