Zastupitel Pardubic Vavřina rezignoval kvůli výletu na Floridu

Pardubice - V důsledku kritiky, která se snesla na zastupitele Pardubic za dovolenou na Floridě, jejíž hlavní náplní byla návštěva dvou zápasů NHL, dnes odstoupil z vedení Městského rozvojového fondu zastupitel Vít Vavřina. Kritikům vadí, že zájezd politiků spolufinancoval pardubický hokejový klub. Vavřina je ale zatím jediný z deseti zastupitelů, který odešel z funkce.

Vavřina těsně poté, co rezignoval na členství ve vedení Městského rozvojového fondu, prohlásil, že nic špatného neudělal. Zájezd pro politiky města, částečně placený hokejovým klubem, jako střet zájmů nevnímá. „Nepotřebuji, aby mi pak někdo předhazoval nějaká rozhodnutí, která se mu nelíbí, v souvislosti s takzvaným problémem Florida,“ zdůvodnil své rozhodnutí Vavřina.

Primátor Pardubic rezignaci politika přijal. Politickou zodpovědnost by podle něj měli nést i ostatní a také by měli odstoupit. „Je to rozhodnutí každého člověka a myslím, že by to od nich bylo velmi rozumné,“ dodal primátor Jaroslav Deml.

Také někteří další zastupitelé, kteří na zájezd cestovali, o rezignaci na členství ve vedení Městského rozvojového fondu, uvažují. Jiní naopak dobrovolně odejít nehodlají. „Má informace je taková, že všichni členové si zaplatili celý pobyt ze svého, takže v tom nevidím žádný problém,“ řekl zastupitel Milan Tichý.

Ovšem zastupitelé, kteří cestu svých kolegů na Floridu kritizovali, trvají na svém. „Budu požadovat odvolání některých členů představenstva Městského rozvojového fondu,“ zdůraznil zastupitel František Brendl. O odvolání ostatních členů vedení Městského rozvojového fondu budou zřejmě zastupitelé Pardubic hlasovat v úterý 16. prosince.