Z bývalé strakonické továrny má vzniknout bazén pro vodní pólisty

Strakonice – Ve zchátralém továrním podniku Fezko ve Strakonicích by už příští léto mohli trénovat vodní pólisté. Místní sportovní klub už nechal strhnout dvě budovy a postupně hodlá obnovit bazény, které tam už dříve bývaly a sloužily např. jako sádky. Práce vyjdou na 12 milionů korun a klub si prý sám zajistil financování z evropských fondů.

Bývalý tovární areál má projít proměnou (zdroj: ČT24)

Strakonický projekt patří podle jeho autorů svým sportovním zaměřením k výjimečným, vedle bazénů vzniknou navíc hřiště pro mladé volejbalisty a tenisty. Stavební práce by měly skončit v polovině května příštího roku, na letní sezonu se pak do areálu pólisté přestěhují.

Místní klub hrál dosud domácí utkání v městském bazénu. V roce 2005 získali vodní pólisté ze Strakonic první republikový titul a za posledních deset let přidali dalších devět, podobně úspěšné jsou i místní ženy. 

Noví radní teprve sbírají informace o projektu. Překvapilo je, že oddíl dokázal získat peníze na stavbu a i všechna potřebná povolení bez pomoci města. „Je to báječná věc, když sám sportovní oddíl vyvine takovouto iniciativu,“ pochvaluje si strakonický místostarosta Milan Jungvirt (SV).