Kriminalisté sebrali Matěji Stropnickému počítač

Praha – Kriminální policie zabavila služební počítač místostarostovi Prahy 3 Matěji Stropnickému. S informací přišla TV Prima s dodatkem, že zajištění počítače souvisí s vyšetřováním údajných machinací s byty. Stropnický má v městské části na starosti bytovou politiku, zároveň je kandidátem na starostu hnutí Žižkov (nejen) sobě, které v Praze 3 vyhrálo komunální volby.

Kriminalisté mu k zabavení aparátu prý nic neřekli. „Nemůžu říct, že se to týká mojí osoby,“ uvedl a dodal, že byl postupem policie šokován. „V rámci provádění úkonů trestního řízení policisté zajistili na Havlíčkově náměstí na úřadu Městské části pro Prahu 3 věc důležitou pro trestní řízení,“ řekl Primě policejní mluvčí Jan Daněk bez dalších podrobností.

Na pražském Žižkově nemají jasno o povolební koalici ani třetí týden po volbách. Koalici by totiž mohly uzavřít strany i bez hnutí Žižkov (nejen) sobě. Ve volbách druhá TOP 09 vyjednává s ČSSD. Končící starostka Vladislava Hujová (TOP 09) chce převzít iniciativu a oslovit nejen ŽnS, ale i Žižkovu dlouhé roky vládnoucí ODS.

Prahu 3 dosud vedla koalice TOP 09 s ČSSD a ŽnS. Po letošních říjnových volbách hnutí ŽnS obsadilo v zastupitelstvu 11 z celkových 35 míst. TOP 09 má osm zastupitelů, ODS a ČSSD každá po pěti. Po dvou křeslech obsadí Svobodní, KSČM a nezávislí kandidáti z Volby pro město.

Vydáno pod