Děti prodávají vánoční dekorace - aby pomohly dětem

Praha - Vánoční dekorace od žáků základních a mateřských škol z Prahy 4 už potřetí pomohou kojeneckému ústavu. Vlastnoruční výrobky děti prodávají až do poloviny prosince v obchodním centru Arkády na Pankráci v rámci akce Děti dětem. Výtěžek poputuje do dětského centra v Thomayerově nemocnici v Krči.

Tisíce vánočních přání, ozdob či svícnů vytvořily děti z Prahy 4 pro charitativní akci během podzimu. Cílem je vybrat co nejvíce peněz pro kojenecký ústav v Krči. Ten by bez darů a sbírek ze státního rozpočtu jen těžko vyžil. „Dříve jsme z rozpočtu kupovali třeba i knihy, dnes pokryje jen plyn, elektřinu, stravu,“ konstatuje ředitelka dětského centra Jaroslava Lukešová.

Charitativní akce Děti dětem se letos koná už potřetí. Vánoční dárky se prodávají ve stánku v obchodním centru Arkády a každý den jsou v nabídce práce z jiných škol. „Někdo přijde, dá peníze do kasičky a ani za to nic nechce,“ říká jedna z prodávajících, učitelka Marcela Řezáčová.

V minulých ročnících se podařilo získat vždy přes 120 tisíc korun, za které se pořídily vakcíny nebo zimní oblečení. „Letos potřebujeme vybudovat pro děti hernu,“ řekla ředitelka Lukešová.

Vánoční dekorace budou děti ze čtyřiceti základních a mateřských škol prodávat v obchodním centru každý všední den až do 18. prosince.

Reportáž Luďka Jíry (zdroj: ČT24)