V Bohumíně začali „surfovat“ v domě pro seniory i v parku. Město rozšířilo bezplatné wifi

Bohumín letos výrazně rozšířil bezplatné bezdrátové připojení k internetu. Po radnici, vlakovém nádraží, nemocnici, kinu, knihovně, obou velkých náměstích a sportovně-rekreačním areálu Bospor mohou lidé surfovat také v části parku Petra Bezruče. A dokonce také v místním klubu důchodců.

Podle mluvčí města Lucie Balcarové rozšíření wifi sítě poslouží nejen obyvatelům města, ale také těm, kteří do Bohumína míří za relaxací či zábavou.

Všechna důležitá místa v Bohumíně už máme pokryta, a to centrum města včetně vlakového nádraží, všechny atrakce včetně aquacentra, adventure golfu, sportovní haly, zimního stadionu a Hobbyparku s Mauglího stezkou a Mauglího rančem.
Jiří Rozsypal
správce informačních technologií bohumínské radnice

V poslední době město na žádost místních seniorů umožnilo bezplatné připojení prostřednictvím wifi také v městském objektu v Okružní ulici. Právě tam se senioři pravidelně scházejí. „Internet je dnes využívaný i ve vyšších věkových kategoriích. I lidé v důchodovém věku ovládají chytré telefony, chtějí být on-line,“ dodal správce informačních technologií bohumínské radnice Jiří Rozsypal.

Klub seniorů Bohumín má asi 450 členů a patří vůbec k těm nejaktivnějším a největším sdružením ve městě. „Dosud mohli v budově používat pouze pevný počítač s internetem, proto jsme jim rádi vyšli vstříc,“ podotkl starosta Bohumína Petr Vícha (ČSSD).

Radnice plánuje rozšíření bezplatného wifi do dalších míst, například ke Kališovu jezeru, které je v létě vyhledávaným turistickým cílem. „Pořízení profesionální wifi technologie už dnes není finančně nijak extrémně náročné, náklady se pohybují v řádu tisíců, maximálně desetitisíců,“ doplnil Jiří Rozsypal.

Připojení k veřejné wifi síti je možné bez hesla a lze je v nabídce najít pod názvy „Bohumin“ a „WiFi4EU“.